Snabba ryck

Knappt hinner man vakna innan FRA är i blåsväder igen. Den här gången är det inte de mänskliga rättigheterna som kränkts utan religionsfriheten. Inte för att jag egentligen tycker att Livets Ord är annat än flummare, men de har rätt att flumma i fred. Även om det råkade vara i Ryssland de flummade i hopp om att värva nyrika ryssar till flummarskaran eller rättare sagt värva deras pengapungar.

”Vad jag förstår är anledningen det missionsarbete som Livets Ord bedrev i dåvarande Sovjetunionen och nu i Ryssland. Men FRA:s verksamhet ska ju enbart syssla med frågor som gäller hot mot rikets säkerhet”, skriver Swärd på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.

Ännu mer bränsle på en redan flammande brasa, frågan är hur regeringen alls kan ta sig ur den här knipan utan att helt tappa det lilla ansikte som finns kvar att tappa. Inkompetensen lyser starkt, debatten är illa hanterad och där inte argument förslog tog man till partipiskan.