FRA-lagen manar till diskussion

Centrum för rättvisa driver på för att den svenska FRA-lagen ska prövas i Europadomstolen. Där har en liknande brittisk lagstiftning fått underkänt. Ola Ullsten, som inte visat sig i offentlighetes ljus på många år, skriver tillsammans med Bengt Westerberg och Maria Leissner att ”lagen hör inte hemma i en modern rättsstat”.

Oavsett vad som händer kommer många att rösta på det parti som lovar att riva upp lagen. Moderaterna har, i och med sitt toppstyre, skaffat sig många fiender och förlorat väldigt många vänner. I en demokrati har inte politikerstyre och partipolitisk överhöghet någon plats, och de politiker som sitter på regeringsstolar tack vare att de personröstats in sitter väldigt löst om de röstat emot sina egna och väljarnas övertygelser. Tänk på det när du står där med röstsedeln. Din röst betyder faktiskt något.