Nu ska laget haussas

Medierna skriver om Spaniens ”panik-möte” och om att ”Luis Aragonés fruktar Zlatan – backarna får inte delta offensivt”. Jag tror att det är ett utslag av hybris. Spanien har förvisso haft besvär med Sverige men det är fortfarande ett av Europas bästa lag vi pratar om. Ett motiverat lag dessutom, det är en direktbiljett till kvartfinalen i potten.

Tidigare har jag skrivit om tillfällen då medierna höjt olika personer till skyarna och därefter blivit hysteriskt förvånade när omvärlden haft en annan åsikt. Handbollsherrarna är inte världbäst längre, Perelli fick inget genombrott och så har vi Lagerbäcks påstådda lösa boliner.

Nu knäppte vi faktiskt Grekland på näsan, det trodde jag knappt att vi skulle även om man hoppas lite längst inne i den blågula hjärteroten. Så visst, jag hoppas på att killarna gör om det, att de visar Spanjorerna att Zlatan är precis så farlig som Aragonés säger och att Villa och Torres inte har en av sina bra dagar.

Men realisten i mig tror att Villa, som är i fruktansvärt bra form, kan komma att avgöra det här. Torres är förvisso bra, men det är Villa också och han är i form och fruktansvärt farlig. Fast den blågula hjärteroten hoppas förståss att backlinjen kan hålla styr på Villa och att laget gör sitt livs match. Det krävs inget mindre än det.