Och så kan man överreagera också

Syndikalisterna (SAC) rasar eftersom de ser en påstådd orättvisa. Antagligen behöver de medias uppmärksamhet av någon anledning, för några orättvisor finns det knappast.

SAC-klubben DFSA (Driftsektionen för Systembolagsanställda) grinar över att en deltidsanställd kassör i 40-års åldern skulle ha blivit negativt särbehandlad, samt att de deltidsanställda inte har kontrakt som ine återspeglar deras verkliga arbetstid.

– Vi har kollektivavtal med Unionen och det är dem vi träffar löneavtal med. Enligt det avtalet är den här medarbetaren inte diskriminerad, som syndikalisterna påstår. Det finns de i butiken som har lägre lön än vad hon har. I år har hon fått större lönehöjning än snittet för alla butiksanställda, säger Björn Rydberg, presschef på Systembolaget till DN.

Och det är väl där skon klämmer egentligen, att Systembolaget valt att samarbeta med fackliga Unionen iställer för extremvänstern. Att Syndikalisterna hotar med stridsåtgärder kan inte vara något annat än ett utslag av grinig barnslig ilska över att ha blivit åsidosatta av Systembolaget och Unionen.

Stridsåtgärder är något som ska användas klokt, dvs inte så fort man inte får sin vilja fram. Det är den sista utvägen när inte förhandlingar och diplomati längre räcker till. I det här fallet är jag övertygad om att det går att komma fram till en lösning, men det kräver att båda parterna lyssnar.

Och hade du tänkt ha nubbe till sillen är det bäst att du köper den nu, för jag är långt ifrån säker på att det gör att få griniga småungar att börja lyssna när de en gång börjat gråta ut i media.