Må du leva i intressanta tider

Nasa brukar hamna i konspirationsteoretikernas skottlinje och nu är det dags igen. En bild från Mars visar ett vitt blänk som omedelbart döms vara bevis på att NASA döljer något.


DN skriver om en Skipper som samlar ”bevis” för att NASA döljer ”sanningen”. Skipper hävdar en massa knepiga saker och drar väldigt mycket slutsatser av väldigt lite information. Naturligtvis får det Peter Smith, projektledare för Phoenixprojektet, att reagera fast inte med sedvanlig återhållsamhet som man är van vid.

När frågan om att Nasa skulle föra allmänheten bakom ljuset kommer upp blir Peter Smith upprörd:

”Till dem som väljer att tro att en grupp av professionella vetenskapsmän ägnar sin tid åt att förvanska data och att koka ihop konspirationer för att missleda dumma människor, som vi aldrig har mött och inte har det minsta intresse av, till dem vill jag säga att den forskning vi utför är tusen gånger mera verklig och intressant än de paranoida fantasier som diskuteras på den hemsida som du skickade en länk till.”

 Folk borde inte titta på film om de inte kan skilja verklighet från fantasi. ”Capricorn One” är inte mer sann än ”Asterix” eller ”D-Wars”. Undrar hur många som springer omkring med vässade pålar om nätterna, i tron att ”Buffy the vampireslayer” är verklighet? Om man ska döma av hur mycket dravel det finns på nätet är det en hel del.