Ondska och Harry Potter – samma sak

Man brukar ju säga att man aldrig kan besegra ondska utan den kommer alltid tillbaka. Detsamma gäller uppenbarligen för Harry Potter eftersom det blev sju böcker av sju möjliga. Och nu kommer en åttonde historia. Det är visserligen bara en kort historia på drygt 800 ord och den korta novellen ska säljas på auktion för välgörande ändamål. Enligt Rowling är det inte något utdrag ur någon uppföljare utan en fristående historia som utspelar sig tre år före Harry Potter-historierna. Men man vet ju aldrig. ”Orden flödade från min penna med skrämmande lätthet” skriver Rowling på sin hemsida. Kan man gissa att det i kombination med ett honorar med väldigt många siffror kan leda till fler Harry Potter-historier som förstås inte är några Harry Potter-historier eftersom det är avslutat?

Nåja, jag ska inte dissa Rowling bara för att jag inte är någon fantast av hennes historier. Hon har fått barn och ungdomar att bry sig om böcker igen och det tycker jag hon förtjänar all heder för.