Muslimer är inte utomjordingar – tyvärr

Inte om man ska lita på den katolska kyrkan i alla fall. För en tid sedan avskaffade Påven och hans grabbgäng helvetet. Om det är av personliga eller allmängiltiga anledningar kan vi bara spekulera om, men det är ju i alla fall ett steg i att förnya religionen i stil med TV-shops reklam för fläckborttagning: ”alla fördelar men nu utan nackdelar”.

Det senaste tilltaget är däremot lite klurigare att begripa logiken i.

Forskaren och Jesuitprästen Gabriel Funes, chef för Vatikanens observatorium, tror att det kan finnas intelligenta varelser på andra planeter. De är skapade av Gud och kan vara mer högtstående än vi, skriver han i Vatikanens dagstidning.

– Precis som det finns en mängd varelser på jorden, kan det finnas andra varelser som Gud har skapat. Det står inte i motsättning till vår tro, för vi kan inte sätta gränser för Guds kreativa frihet, säger han till tidningen uppger TT.

Enligt Funes kan det alltså finnas liv ute i rymden, de är guds skapelser och de passar in i den katolska gudstron. Gud älskar dem som om de vore vilka katoliker som helst. Vanliga jordiska muslimer å andra sidan: hedningar och ogudaktiga varelser. Vässa spjuten och tänd facklorna. Varför avskaffades helvetet, vad ska den katolska kyrkan nu göra med dem?

E.T. får gärna ringa hem, men inte knäböja mot Mecka.