Du gamla, du slitna

Perrelli höjs till skyarna av en enögd presskår som blir förvånad när resten av europa ställer sig tämligen kallsinniga till slagdängan. Handbollsherrarna missar OS och presskåren verkar inte riktigt fatta att svensk handboll inte längre är väldens bästa, och har inte varit det sen Bengan och Bengan Boys.

Kraven på Linell var orimliga och nu får han gå eftersom allt för många lever i en drömvärld. Samma drömvärld som svenska fotbollsetablissemanget guppar runt i eftersom de verkar förvänta sig mer än det tämligen bleka laget förmår att prestera. Rykten om Lagerbäcks avgång är redan i svaj. Att kräva vinst mot de regerande mästarna Grekland och suveräna Spanien samt det inte allt för oförmögna Ryssland är väl ändå att begära lite väl mycket? Vi kanske kan knipa en poäng här och där som bäst, men inte mer. Avsätt inte en bra förbundskapten till för att ni inte har realistiska förväntningar.

Svenska Instituet har konstaterat det uppenbara, att svenskar lider av en skev självbild.

I undersökningen, som genomförs några gånger per år, får människor i 35 olika länder svara på frågor som bedöms som viktiga för ett lands varumärke. Det handlar bland annat om export, förvaltning, kultur och turism. Sverige blev den här gången sammanlagd nia – men svenskarna rankade sig själva som etta.

Allt enligt Aftonbladet.