Sparka in öppna dörrar

Ni underskattar tävlingen och får vad ni förtjänar, skriver en norsk läsare på Expressens chatsidor och ”rasar mot missnöjda svenskar” som det så dramatiskt heter på löpet. Bortsett från den dramaturgiska överdriften i rubriksättningen så angriper läsaren en självklarhet som alla utom möjligen de korkade och naiva redan insett: Det är dags att sluta skicka skräpmusik. Det fungerar inte. Det har inte fungerat på tio år.

Kanske är det så att det är dags för Björkman att släppa Melodifestivalen. Kanske är det dags att minska jurygruppernas inflytande ännu mer. Oavsett vilken väg vi går står det pinsamt klart att vi i alla fall inte kan fortsätta i samma riktning som vi haft de senaste tio åren. För det placerar oss i nedre halvan av resultatlistan, bland bottenskrapet.

Det finns bara två alternativ härifrån där vi befinner oss nu och det är att antingen göra som Irland och skicka Allram Est eller Björne, eller så skärper vi oss.