Fiaskot i Belgrad rätt åt oss

Än en gång har Sveriges framgångar i Melodifestivalsammanhang visat sig ligga i nivå med hur vi byggde krigsfartyg på 1620-talet. ”Tjoho, party, nu jäklar, *plums*”.

Regalskeppet Wasa, sveriges första ubåtMen det är faktiskt rätt åt oss, vi får de bidrag vi förtjänar. Svenska folket är ju faktiskt inblandade i att rösta fram vilket bidrag som ska representera Sverige. Okej, den här gången kom Hero visserligen bara tvåa när folket hade sagt sitt men eftersom juryn tyckte den var bäst blev kombinationen som den blev. Och håll med om att tvåa av svenska folket fortfarande borde vara tillräckligt bra för att det ska vara representativt.

Sedan utanför Sveriges gränser kastade det svenska melodifestivalskeppet loss med resultatet av vad Sverige tycker är en toppenlåt. Semifinalen avverkas visserligen återigen enbart tack vare juryn eftersom juryn röstade fram Sverige, Europas befolkning tyckte inte att Sverige skulle gå vidare ens från semifinalen. Nåväl, äntligen finaldags. ”Tjoho, party, nu jäklar, *plums*”. Vi har för kass musiksmak helt enkelt.

Däremot vill jag lyfta på hatten för Charlotte Perelli. Låten Hero tyckte jag vad skräp redan första gången jag hörde den, men det har inget med saken att göra. Perelli gjorde plattan i mattan och levererade ett oklanderligt framförande. Det tycker jag är starkt. Jag tycker bara synd om henne att hon tvingades dras med den låten.

18 plats. Det är förresten samma placering som The Ark fick förra året men bättre än Martin Stenmarck -05 som kom på 19:e plats. Vi kan verkligen det där med musik, det är resten av Europa som är inkompetenta för Sverige är ju alltid bäst, vi råkar bara förlora förstaplatsen.

Så vad tycker övriga Europa om den svenska prestationen? De bryr sig inte, och varför skulle de. Den enda eventuella snackisen i de europeiska stugorna torde handla om de mentalt instabila fyllot som levererade de svenska poängen, nämligen Björn Gustafsson. Visst är Björn Gustafsson en stor komiker i sin egen sinnevärld, men eftersom ingen utanför våra gränser har någon aning om vem det är framstod hans bidrag i Melodifestivalen som ett excellent arbete för att verkligen förvandla Sverige till Europas byfånar.