Schalger, tragiskt eller magiskt?

Är det bara jag som tycker Eurovision Song Contest börjar bli uttjatad? Det känns som att man redan hört de flesta låtarna på något odefinierbart vis. Killarna trånar med fuktiga ögon mot kameran och tjejerna vickar på näppeligen dolda höfter, alla åmar sig på scenen i någon form av dans och de flesta har något som liknar kläder på sig. Därmed inte sagt att nämnda dans eller kläder är snygga. I de flesta fall är det tvärt om tappra försök att dra uppmärksamheten från tråkiga melodier, enformiga refränger, melodier utan något minnesvärt och sångröster som varierar från entoniga till falska. Få sjunger riktigt vackert och de som gör det har tilldelats någon vederstygglighet till melodi de ska framföra till ett koreografiskt lustmord på modern dans.

Vi skulle skickat Nordman. De hade åtminstone stuckit ut från mängden. Nu ter sig hela spektaklet mest tragiskt.