Att ha många bollar i luften samtidigt

Det är ju ett välbekant uttryck att man har många bollar i luften samtidigt. Det kan vara sant i många avseenden men den här gången handlar det om precis vad man tror att det ska handla om: jonglering.

Jag har sett många jonglera en massa konstiga saker på internet, på tv och i verkligheten. Motorsågar, skedar, brinnande getter… okej, kanske inte det sistnämnda, men många konstiga saker. Andra kastar upp en halv hink bollar i luften och vevar som en hysterisk V12:a för att hålla alla i luften. För det mesta lyckas de. Sedan kommer den här snubben och använder bara tre bollar, men jonglerar på ett sätt som speglar musik och visar att jonglering faktiskt kan vara vackert.

[youtube=http://youtube.com/watch?v=4EoxuzAWbJc]

Den vackraste typen av junglering, kanske för att det även är den mest stillsamma, är den som kallas för kontaktjonglering. Det handlar om att jonglera med ett klot (för det mesta) och att utföra trick och rörelser utan att förlora kontakten med klotet. Låter det enkelt? Försök gärna om du tror det.

[youtube=http://youtube.com/watch?v=yT_p7eRLppY]

Lågmält, tjusigt och faktiskt inte trickfilmat.