Dö och bli bestraffad

Det kanske inte kan klassas som ett inlägg i debatten om världens överbefolkning utan snarast tvärtom, men det väcker ju ändå en fundering om hur de har tänkt när de kom fram till det här beslutet:

Dödsföbud i fransk by
Borgmästaren i en fransk by har förbjudit byborna att dö. För den som inte lyder väntar ett hårt straff, rapporterar Sky news.

Borgmästare Gerard Lalanne i byn Sarpourenx i Bordeaux införde förbudet eftersom byns kyrkogård inte rymmer fler gravar.

– Det är förbjudet att dö för alla i församlingen som önskar begravas i Sarpourenx och som inte redan har en gravplats på kyrkogården, säger Lalanne.

Han meddelade även att den som bryter mot förbudet kommer att straffas hårt. Vad straffet – som ska förhindra byns 260 invånare från att dö – består i gick borgmästaren dock inte in på.

Lalanne tvingades vidta de drastiska åtgärderna sedan en domstol bestämt att privat land inte fick användas för att bygga ut kyrkogården.

(Saxat från SvD)

Men det kanske är en bra lösning på problemet med att folk drabbas av en släng av döden ibland. En liknande lag som förbjuder folk att dö skulle ju göra jobbet mycket lättare på exempelvis svenska sjukhus. Då behöver vi inte anställa fler sjukvårdsutbildade utan bara fem-sex poliser per sjukhus som upprätthåller lagen.

Men hur straffar man någon som bryter mot lagen? Återupplivning? Enkel resa till konservatorn för att sedan placeras som dekoration i entrén på den lokala polisstationen?

Världen är förunderlig ibland.