En applåd för svenska män

Jag har skrivit glada saker om svenska män förut och nu är det dags igen för är det något svenska män är bra på så är det att stödja sina kvinnor när de väntar barn. I Aftonbladet kan man läsa följande:

Gravida kvinnor inom vissa avtalsområden har rätt till betald ledighet för besöken, medan andra får liksom papporna utnyttja flextid eller komma överens med arbetsgivaren om hur ledigheten ska se ut.

Trots att alla blivande pappor alltså får klara sig utan betald ledighet, så följer 85 procent med på alla eller nästan alla besök hos mödravården, och lika många tycker att det var lätt eller ganska lätt att få ledigt från jobbet. ”

Det är sen det blir lite bökigare, men jag tror inte viljan saknas. Det är olika lön för lika arbete som är skurken, det är ju klart att den som har lägst lön stannar hemma. Minimera förlusterna, tror jag det kallas och det har inget med jämställdhet att göra. Det är bara vanlig sunt ekonomiskt sinne. Fler fäder skulle nog stanna hemma om de ekonomiska förutsättningarna tillät det.