Cirkus Säpo

”-Kriget mot terrorismen går utmärkt i Sverige, det enda vi saknar är terrorister.” säger Jan Guillou i en intervju med Expressen och surar över att Säpo inte delar med sig av sitt spaningsmaterial till kreti och pleti. Ingen som har reflekterat över att spaningsmaterialet de frågar efter kan avslöja mer än Säpo vill, som t ex ytterligare misstänkta som ännu inte gripits? Det vore naivt att tro att inte terrorister har upptäckt hur blåögda och godtrogna svenska myndigheter är, hur lätt det är att ta sig in och hur oövervakad man är i detta nordiska paradis där bidrag är lättare att få än ett förstahandkontrakt på en lya i huvudstaden.

Vi har inte haft några större katastrofer av någon sort de senaste 200 åren, inga krig, inga terroristangrepp eller konflikter. Vad får oss att tro att de kommande 200 åren ska vara lika förskonade från oroligheter om vi inte arbetar preventivt och åtminstone låtsas att vi vet vad vi håller på med? För jag hyser inga tvivel om att Säpo famlar i mörkret när det gäller terorrism. Men det är bättre än inget, Cirkus Säpo kanske lär sig något så småningom av storebror FBI.