Testat: Zen Stone

Zen Stone, bara 18g tung En mp3-spelare är en mp3-spelare och hur rafflande kan man göra den egentligen? Man kan förståss trycka in en massa fräcka funktioner och göra en tung och stor spelare men Creative Labs har valt att gå åt precis andra hållet. Det känns som att ingen tänkt på det förut. Men hur påverkar det funktionaliteten? Vilken batteritid kan en sån liten ha?

Zen Stone väger bara 18 gram och kan bara en enda sak: spela musik. Det gör den idealisk för till exempel löpare eller andra motionärer som vill ha med sig sin favoritmusik utan att behöva bära på mer än nödvändigt. 18 gram är mindre än an vad en normal smörgås väger. Inte ens pålägget väger så lite i de flesta fall.

Eftersom den är så liten har den sina begränsningar. Den har t ex ingen display, men den är förvånansvärt enkel att hantera ändå. Eftersom den är så liten ligger den bra i handen och kan manövreras med tummen. En display hade, bortsett från platsen den tar också dragit ström och för en joggare kan en liten display vara svår att läsa på när det skakar. Att inte ha en display alls är med andra ord ett ganska smart drag.

Batteritiden är helt okej, om man kommer ihåg att ladda den. Den laddas, både med ström och nu musik, via USB och det går tämligen fort. Windows Media Player känner igen Zen Stone och du kan använda de inbyggda funktionerna i WMP för att ladda upp din favoritmusik. Du behöver alltså inte gå omvägen och trassla med Utforskaren. En laddning räcker gott och väl till ett tretimmars långpass. Zen Stone har det där sköna ljudet som man lärt sig förknippa med Creative Labs. Det är en bra musikspelare och ger skönt ljud vilket känns som en förutsättning när man skaffar sig en spelare. Att den är skapligt billig gör absolut inte saken sämre.

Tillverkare: Creative Labs

Namn: Zen Stone

Betyg: 4/5