Ovanlig åskådare

En 3 meter lång krokodil övervakar det 14:e hålet på golfbanan Willos utanför Brisbane. Ingen uppenbar fara..?

Antagligen hamnade den där efter en översvämning, men enligt golfklubbens ägare Don Matheson utgör inte krokodilen någon omedelbar fara för golfarna. Fast golfbanan är stängd, för säkerhets skull, tills myndigheterna flyttat det stackars kräldjuret. Invånarna i Queensland har blivit varnade för att både krokodiler och ormar kan dyka upp på privat mark efter översvämningarna. 

En högst personlig reflektion är att en krokodil inte under några omständigheter kan anses vara ofarlig. Med alla de tänderna i den stora käften utgör en krokodil alltid en omedelbar fara, i synnerhet en som bestämt sig för att bo kvar nångonstans.

Låt krokodilen vara kvar säger jag, äntligen har golf en chans att bli spännande. ”Att ligga risigt till” får en helt ny innebörd i det här fallet. Australiensisk saltvattenkrokodil kan bli uppåt en tio meter och väga över ett ton, så 3 meter är ju bara en baby. Men jag undrar hur mycket mat en 10-metersbjässe egentligen får i sig?

Hur många golfare ryms det i en jättekrokodil?