Överskattad

Äntligen har jag hittat ovedersägliga bevis på att Carola måste vara vår mest överskattade artist i mannaminne. Men jag tänker inte skriva så mycket som låta er lyssna själva.

Först, den nu mera välkända ”Con te partiro” så som den bör låta. Notera hur sopranen, Sarah Brightman klarar av att hålla de höga tonerna, i synnerhet den långa höga tonen i slutet av duetten. Notera hur lätt hon växlar mellan det mjuka i den inledande versen och de höga tonerna i refrängen utan att rösten låter ansträngd eller spricker.
Con te partiro – Sarah Brightman & Andrea Bocelli

Lyssna nu på Carola & Titos version. Jämför. Ett typexempel på en pop-artist som borde hållit sig till pop. Hennes röst bär inte på de kritiska ställena och låter otäckt ansträngd i de höga partierna.
Con te partiro – Carola & Tito beltran

Case closed.