Äktenskapstankar

Regeringens utredare Hans Regner har lämnat ett förslag som innebär att äktenskapsbalken ska bli könsneutral och nu leker Bildt och hans vänner het potatis för att slippa ta beslut före sommaren. För en het potatis är det. Frågan har delat svenska folket djupt och det är väl inte så konstigt. Traditioner har vi gott om och vi värnar dem in absurdum även när de inte längre spelar någon större roll.

I synnerhet KD vägrar att backa en gång till och det är nog kanske inte så konstigt. De har fått backa i andra hjärtefrågor, så den här vill de inte backa på av ren princip. Det har väldigt lite med kärnfamiljen eller äktenskapet som sådant att göra, det handlar om att KD inte vill tappa trovärdighet inför sina väljare. Av de frågor de gick till val på har de blivit överkörda på mer eller mindre varenda punkt.