Testat: Philips Arcitec

Det är alltid kul att få möjligheten att testa nya manicker, gärna tekniska prylar med hög imponansfaktor. Och vad kan, på pappret, vara manligare än rakapparaten Philips Arcitec? Hypermodern, avancerade funktioner, fräck design… här pratar vi om badrumsvänligare penisförlängare än en Ferrari F360 Modena Spyder i badkaret. Specialanpassade rakhuvuden, automatiskt rengörning i dockningsstationen som även extraknäcker som laddare, roterbar display som visar laddning och hur länge man kan raka sig innan den måste laddas. Är du imponerad? Njut så länge det varar.

Första intrycket när man lyckas bryta sig in i förpackningen är riktigt bra. Bastanta doningar som är lätta att använda och med riktigt tjusig design är det nästan lika mycket en prydnad som ett bruksföremål. Tveksamheten uppstår när man börjar använda den. Dels låter den som en extatisk hamster när man startar de, dels rakar den ungefär som nyss nämnda hamster. Villkoret för att Arcitec ska leverera bra resultat är att du inte använder den mer sällan än varannan dag och minst tio minuter per gångar. Skäggstubben måste vara på nivån att det räcker med en grov handduk för att gnugga bort den. Är den längre än så träder maskinens inbyggda skägghämmande funktion in: det vill säga att den sliter bort skäggstrån för att man ska slippa raka sig så ofta i fortsättningen. Den rycker inte bort tillräckligt många för att det ska vara effektivt skägghämmande utan bara tillräckligt för att påminna om att funktionen finns.

Kontentan av det hela är att Philips Arcitec är en schangdobel badrumsprydnad med sin prislapp på 2500-3000 spänn. För att få en skäggstubbsbefriad haka föredrar jag däremot fortfarande en vanlig rakhyvel. Det går snabbare, är tystare, effektivare och billigare, behöver inte laddas och är lättare att ta med sig när man reser.

Betyg: 2/5

Företag: Philips